Lángos
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
1 tojássárgája
- 2 db krumpli (közepes nagyságu)
- 1- 1/2 tej
- teáskanál só
- 3 dkg élesztő
- mokkáskanál cukor
-olaj a sütéshez
Elkészítése:
Fél deci tejet, az élesztőt és a cukrot felfuttatjuk.
A megfőzött, összetört krumplit összekeverjük a liszttel, a tojássárgával, a sóval és az élesztővel.
Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Jól összedolgozzuk és cipót formálunk belőle. Lisztezett tálba teszük és a tetejét is megszórjuk.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán, ujnyi vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokar szggatunk belőle.
Kézzel kinyujtogatjuk (aki akar kilyukaszthatja a közepét) és 10-15 percig pihentetjük.
Bő, forró olajban, pirosra sütjük.
Design©HoneyJen
|