

Lngos

Hozzvalk:
- 40 dkg liszt
1 tojssrgja
- 2 db krumpli (kzepes nagysgu)
- 1- 1/2 tej
- teskanl s
- 3 dkg leszt
- mokkskanl cukor
-olaj a stshez


Elksztse:
Fl deci tejet, az lesztt s a cukrot felfuttatjuk.
A megfztt, sszetrt krumplit sszekeverjk a liszttel, a tojssrgval, a sval s az lesztvel.
Annyi langyos tejet adunk mg hozz, hogy kzepesen kemny tsztt kapjunk.
Jl sszedolgozzuk s cipt formlunk belle. Lisztezett tlba teszk s a tetejt is megszrjuk.
Letakarjuk s meleg helyen dupljra kelesztjk.
Ha megkelt, lisztezett deszkn, ujnyi vastagra kinyjtjuk s tenyrnyi darabokar szggatunk belle.
Kzzel kinyujtogatjuk (aki akar kilyukaszthatja a kzept) s 10-15 percig pihentetjk.
B, forr olajban, pirosra stjk.
  



Design©HoneyJen
|