Mocorgó (sajnos kép nélkül)
Hozzávalók:
-25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 túró (500g-os)
- 4 dl tej
- 3 tojás
- fél cs. sütőpor
- citromhéj (de jó egy kevés lé is)
- vaníliáscukor
Elkészítése:
A lisztet, cukrot és a sütőport elkeverjük és két felé tálba tesszük.
A margarin felét (hidegen) beletesszük a tepszibe, majd rászorjuk a lisztcukor keverék felét.
A túrót összekeverjük a citromhéjjal vagy kicsi lével, a vaníliáscukorral és egyenletesen elosztva, rászorjuk a lisztes keverékre.
Erre jön a maradék lisztes cukor.
A 3 tojást, a maradék langyosra melegített margarint és a 4 dl tejet alaposan összekeverjük és ráöntjük a tepsziben lévő tésztára.
Lassú tűzön megsütjük.
Design©HoneyJen
|
|
|
|
|
|