Hitzingi aprósütemény
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 25 dkg liszt
-2 evőkanál kakaó (izlés szeint is lehet)
- 12,5 dkg cukor
- csipet só
- 1 db tojás
- 5 dkg mandula (vagy: mazsola-dió...ki mit szeret)
Elkészítése:
A lisztet, kakaót, cukrot, sót, margarint és a tojást tálba tesszük és lágy tésztává gyurjuk.
A mandulát vagy izlés szerint én mazsolát is hozzáadagoljuk a tésztához.
A tésztát kb 4 cm vastag tekercsé formáljuk és fóliába tesszük.
Egy éjszaka a hűtőben vagy 2 órára a fagyasztóba tesszük és hagyjuk megdermedni.
A tésztatekercset kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral kibélelt sütőlapra, tepszibe helyezzük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
A süteményt rácson hagyjuk kihülni.
Tipp:
A tészta könnyen nyújtható, így formákat is kiszúrhatunk belőle, melyeket tortabevonóval bevonhatunk.
Jól néz ki, ha a sötét tortabevonóra fehér tortabevonóból pöttyöket nyomunk.
Design©HoneyJen
|