

Hitzingi aprstemny

Hozzvalk:
- 15 dkg margarin
- 25 dkg liszt
-2 evkanl kaka (izls szeint is lehet)
- 12,5 dkg cukor
- csipet s
- 1 db tojs
- 5 dkg mandula (vagy: mazsola-di...ki mit szeret)
  
Elksztse:
A lisztet, kakat, cukrot, st, margarint s a tojst tlba tesszk s lgy tsztv gyurjuk.
A mandult vagy izls szerint n mazsolt is hozzadagoljuk a tszthoz.
A tsztt kb 4 cm vastag tekercs formljuk s fliba tesszk.
Egy jszaka a htben vagy 2 rra a fagyasztba tesszk s hagyjuk megdermedni.
A tsztatekercset kb. 1 cm-es szeletekre vgjuk.
A szeleteket stpaprral kiblelt stlapra, tepszibe helyezzk s elmelegtett stben 8-10 percig stjk.
A stemnyt rcson hagyjuk kihlni.

Tipp:
A tszta knnyen nyjthat, gy formkat is kiszrhatunk belle, melyeket tortabevonval bevonhatunk.
Jl nz ki, ha a stt tortabevonra fehr tortabevonbl pttyket nyomunk.



Design©HoneyJen
|