

Mglyaraks receptje (8 fre)

Hozzvalk:
- 6 alma
- 1 pupozott kvskanl fahj
- 15 dkg margarin
- 8 db szikadt zsemle (zsemle helyett fonott kalcsot is lehet hasznlni)
- kicsit tbb, mint fl liter tej
- 4 tojs
- 30 dkg porcukor
- 1 cs. vanlis cukor
- 25 dkg barackz
Ha valaki szereti: izls szerint rum, 10 dkg mazsola, 10 dkg darlt di.
- tepsi kikenshez: margarin, zsemlemorzsa

Elkszts:
Az almk megmossa utn, kettszeljk az almkat s kiszedjk a maghzat, majd vkonyan felszeleteljk. Megszrjuk fahjjal s 5 dkg margarinnal megproljuk.

A tepsit kikenjk margarinnal, majd leszrjuk a zsemlemorzsval.

A zsemlket( felt) 1 centi vastagra felszeljk, de nem lapjban.

A tejet felforraljuk s a tojssrgjt, a margarin felt, a porcukrot s a vanlis cukrot habosra keverjk. Utna a forr tejet rntjk s elkeverjk.

A zsemlket tztatjuk az imnt sszekevert lvel, majd sorban belehelyezzk a tepsibe. Ezt kveten vkonyan bekenjk lekvrral a tepsiben lv tztatott zsemlket, majd egyenletesen rhelyezzk a megprolt almt, a dit (aki szereti), mazsolt.

A maradk zsemt, ugy mint az elejn megforgatjuk a lben s ezek tetejre helyezzk, befedve az egszet. A zsemlk tetejt ujra megkenjk vkonyan lekvrral.

Ezutn stbe tesszk kb 22-30 percig. Ezalatt a tojsfehrjket kemny habb verjk, a vge fel pedig kevs porcukrot s lekvrt tesznk hozz, amit kicsit mg sszevernk a habbal.

Kivesszk a tepsit s a habot egyenletesen rntjk a mglyaraks tetejre. 15 percig mg stjk, mg a hab a tetejn szp barnra meg nem sl.

Miutn megslt, kinyitjuk a st ajtajt s a tepsit benthagyva, gy szrtjuk ki a habot 10 percen keresztl.
  
Mr ksz is vagyunk! A mglyarakst lehet melegen is fogyasztani, de hidegen mg sokkal finomabb.
J tvgyat hozz!




Design©HoneyJen
|